Az FCSM Zrt. 2015. júlus 2.-án pályázatot írt ki speciális célú távközlési hálózat tervezésére, kiépítésére és üzemeltetésére. A közbeszerzési pályázat nyertese cégünk lett.

 

Az FCSM Zrt., mint a legnagyobb hazai környezetvédelmi szolgáltató cég arra keresett megoldást, hogy távmérés, adatgyűjtés, adatátvitel (telemetria) szempontból optimalizált működést biztosítson telephelyei, telephelyi berendezései, gépei illetve ezek komplex rendszere számára úgy, hogy minden kiemelt fogyasztási helyről mért és feldolgozott adatok álljanak a rendelkezésére. Továbbá szükségessé vált, hogy az FCSM Zrt. különféle engedélyei, műszaki dokumentumai, audit dokumentumai elérhetőek legyenek egy helyen, amely képes a lejárati időpontokat előre jelezni, a felelősöket értesíteni a megfelelő időben.
A beruházás  keretében cégünk által kiépített energiamenedszment rendszer összesen 177 db Automata átemelőtelepet fog össze. Kiépítésre került a karbantartásmenedzser rendszer is, valamint az EMS rendszer kapcsolódik az FCSM Zrt. vállalatirányítási rendszeréhez is.
A központi rendszer úgy lett méretezve, hogy a későbbiekben a teljes kiépítettségében akár 300 db létesítmény adatait (átemelő, szivattyútelep vagy egyéb létesítmény) is képes fogadni.

A telemetrikus adatátviteli rendszer folyamatosan küldi a telephelyek munkaeszközeiről a legfontosabb információkat – például vilamos-, víz fogyasztásmérés, üzemállapot, hőmérséklet, hibaüzenetek figyelése, határérték állapotjelzések –, így egyre inkább nincs szükség az állandó helyi személyes felügyeletre.

A projekt 2015. szeptember 11.-től 2016. június 1.-ig tartott.